Vergoedingen

Orthomoleculaire geneeskunde is een complementaire geneeswijze met wetenschappelijke basis die als doel heeft de gezondheid van de mens te herstellen/op peil te houden en ziekteprocessen te bestrijden.

Om dat te bereiken wordt er in de orthomoleculaire geneeskunde zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen, aminozuren, vetzuren of enzymen en wordt er gewerkt met hormonen en inzicht in voedselintoleranties en het verbeteren van jouw microbioom. De leefstijladviezen, voedingsadviezen en voedingssupplementen worden op de persoon afgestemd.

Vergoeding basisverzekering
Orthomoleculaire geneeskunde wordt door zorgverzekeraars dus gezien als een aanvullende zorgvorm en wordt daarom niet gedekt vanuit de basis zorgverzekering. Vanuit de basisverzekering zijn er dus geen vergoedingsmogelijkheden voor orthomoleculaire geneeskunde.

Vergoeding aanvullende verzekering
Indien u voor vergoeding van orthomoleculaire geneeskunde in aanmerking wilt komen is een aanvullende verzekering noodzakelijk. De artsen van Refleqt zijn aangesloten bij de beroepsvereniging Maatschappij ter bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG) en Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde (AVIG).

Let op: informeer voor de zekerheid bij de verzekeraar of vergoeding van orthomoleculaire geneeskunde kan plaatsvinden en wat de voorwaarden daarvan zijn.
Gemaakt met