Leefstijlprogramma

Bedankt voor je interesse! Hieronder vind je meer details over de informatie modules van het Leefstijlprogramma.
Write your awesome label here.

Week 1

Je kan nu starten met het bestuderen van de eerste informatiemodule: De 10 geboden over voeding. 
Iedere week ontvang je toegang tot een nieuwe informatiemodule. Zo krijg je de tijd om alles te laten bezinken en goed toe te kunnen passen. Het receptenboek kun je downloaden binnen het online informatiesysteem als onderdeel van de eerste module. Voeg het chat telefoonnummer toe aan Whatsapp: 085 002 0881
Je ontvangt een email met een link naar intake formulier. Graag in week 1 invullen en ingevuld retour mailen naar info@refleqt.com

Week 2

Je volgende informatiemodule staat klaar
Deze gaat over een goede voedingsstatus. Door eten en drinken kun je jezelf vullen óf voeden. Je stilt er namelijk niet alleen je honger mee of verbrandt er voldoende brandstof mee. Het zorgt er ook voor dat je je lichaam voorziet van de juiste stoffen, zodat het goed kan functioneren en je gezond ouder kan worden. Een voedingsstatus zegt iets over de samenstelling van deze gezonde stofjes in je lichaam.

Week 3

Je ontvangt het persoonlijk digitaal adviesrapport opgesteld door de arts aan de hand van jouw ingevulde intake formulier
Je volgende informatiemodule staat klaar. Deze gaat over laaggradige ontstekingen. Lang en gezond leven willen we natuurlijk allemaal. Alleen dragen laaggradige ontstekingen hier niet aan bij. Sterker nog, ze zijn de basis van veel chronische klachten (zie afbeelding hieronder). Dus moeten we ze voorkomen, verminderen en het liefst helemaal laten verdwijnen. Hiervoor moeten we wel eerst weten wat laaggradige ontstekingen precies zijn en welke klachten en oorzaken ermee gepaard gaan.

Week 4

In de informatiemodule van deze week leer je over een goede vetzuurbalans
Een vetzuurbalans is meetbaar in je bloed en zegt iets over de verhouding van 3 verschillende vetzuren in je lichaam: omega-3, omega-6 en omega-9. Deze vetzuren heb je elke dag nodig om gezond te blijven en werken alleen optimaal als ze in de juiste verhouding in je lichaam zitten. Daar gaan we in deze module wat dieper op in.

Week 5

Je volgende informatiemodule staat klaar
Deze gaat over je bloedsuikerspiegel.
De bloedsuikerspiegel is de hoeveelheid suiker (glucose) in je bloed. Deze waarde wil je zo laag mogelijk houden. Je bloedsuiker wordt hoger als je een product eet wat wordt omgezet in glucose. Hoe snel een los product je bloedsuiker laat verhogen, drukken we uit in glycemische index (GI). Hoe snel een hele maaltijd je bloedsuiker laat verhogen, noemen we glycemische lading (GL). Hoe lager deze waarden, hoe minder snel je bloedsuikerspiegel stijgt.

Week 6

In de informatiemodule van deze week leer je over jouw darmen
Ons immuunsysteem bestaat uit je huid (buitenkant), je slijmvliezen (van buiten naar binnen) en je darm (binnenkant). 70-80% van ons immuunsysteem zit in je darm. Het is dan ook niet gek dat een goede darmwerking van levensbelang is. Ze zorgen tevens voor de vertering en opname van voedingsstoffen en een gezond gewicht.

Week 7

In week 7 is je informatiemodule over vrije radicalen en oxidatieve stress beschikbaar. Je hebt last van oxidatieve stress wanneer er teveel vrije radicalen in je lichaam zitten. Dit kan ervoor zorgen dat allerlei lichaamsprocessen worden verstoord. Vrije radicalen vallen namelijk belangrijke moleculen in je lichaam aan, zoals DNA. DNA kan door teveel vrije radicalen worden beschadigd waardoor er verkeerde informatie wordt doorgegeven tijdens de celdeling. Deze cellen raken dan beschadigd, waardoor ze hun werk niet meer goed kunnen doen. Ook kunnen er eiwit-beschadigingen optreden waardoor ontstekingsreacties ontstaan. Daarnaast zorgt het ook voor beschadigingen (oxidatie) van vetten, wat kan leiden tot hart- en vaatziekten. Eigenlijk wil je dus zo min mogelijk vrije radicalen in je lichaam hebben.

Week 8

Vanaf week 8 leer je alles over hormonen
Hormonen zijn de chemische boodschappers van je lichaam. Ze worden aangemaakt in de endocriene klieren, reizen door je bloedbaan en vertellen weefsels en organen wat ze moeten doen. Ze sturen de belangrijkste processen van je lichaam aan, waaronder je metabolisme en voortplanting.

Week 9

De informatiemodule van week 9 gaat over toxines
Toxines kan je zien als gifstoffen in je lichaam die voor vermoeidheid en allerlei andere klachten kunnen zorgen. Er zijn gifstoffen die je van buitenaf binnenkrijgt – bijvoorbeeld door de blootstelling aan giftige chemicaliën zoals uitlaatgassen en gifstoffen die je lichaam zelf produceert, bijvoorbeeld wanneer er afvalstoffen in je vetcellen worden opgeslagen. Hoe dit precies werkt en hoe je toxines kunt vermijden, leg ik je in deze module uit.

Week 10

Stress en hoe daarmee om te gaan.
Stress is een optelsom van lichamelijke en psychische stress en kan een grote boosdoener zijn. In deze module gaan we dieper in op wat er met je lichaam gebeurt als je stress hebt en hoe je stress kunt verlagen.

Week 11

Bewegen
Dat sporten gezond voor je is, is geen verassing. Alleen denken we vaak dat we zoveel mogelijk calorieën moeten verbranden om slank te worden (en te blijven). Wist je bijvoorbeeld dat lang en zwaar sporten juist slecht is voor je gezondheid? In deze module gaan we het hebben over sporten op een gezonde, effectieve én verantwoorde manier.
Je ontvangt een eindrapport vragenlijst. Vul deze graag per direct in.

Week 12

Tijdens de laatste informatiemodule word je geholpen bij een goede nachtrust
Een goede nachtrust is net zo belangrijk als gezond eten en regelmatig sporten. Want als je slecht slaapt, worden je hormonen melatonine, insuline, groeihormonen, cortisol en testosteron verstoort. Dit levert stress op, rommelt met je brein functie en zorgt voor meer trek in zoete en vette snacks. Grote studies zien zelfs een verband tussen onvoldoende slaap en het risico op obesitas. Andere studies concluderen dat minder dan 7 tot 8 uur slaap per nacht het risico op hartaandoeningen en diabetes verhoogt. Probeer daarom elke nacht minimaal 7 uur te slapen en het liefst voor 12 uur naar bed te gaan.
Je ontvangt het eindrapport met vervolg aanbevelingen door de arts.

Betalingen en vergoedingen

Je krijgt wekelijks een factuur en wij schrijven het weekbedrag af van je bankrekening.
De facturen kun je indienen bij je zorgverzekeraar.
Meer over vergoeding
Gemaakt met