Veelgestelde vragen

Zit je vraag er niet tussen?

1. Beeldbellen of gewoon bellen?
De online intakes, voedingsadviezen en uitslag consulten met de arts vinden standaard middels gewoon bellen plaats. Dit is makkelijk omdat je veelal zelf de uitslagen en de te bespreken documenten op je computerscherm open hebt staan en de arts ook. Mocht je willen beeldbellen dan kan dit wel, geef dit dan even aan.

2. Wanneer is het resultaat van het bloedonderzoek bekend?
Gewoonlijk, wanneer je het materiaal snel verstuurt, hebben we de uitslag binnen na 2-3 weken. Je krijgt vanzelf bericht hierover van ons en er wordt dan gelijk een afspraak ingepland met de arts om de uitslagen digitaal te bespreken.

3. Wat testen we bij het bloedonderzoek?
 • Voeding
We testen op 100 voedingsmiddelen waar je wel en niet tegen kan. Dit zijn geen allergische reacties maar intoleranties. Een allergische reactie is een snelle reactie, die binnen 3 uur plaatsvindt nadat je het hebt gegeten of ermee in aanraking bent geweest. Een intolerantie is een reactie die opkomt binnen 3 dagen. Meestal kun je hier dus niet je vinger opleggen, vandaar dat we het gewoon meten in het bloed. Meten is immers weten! Wanneer je je houd aan het voedingsplan mede opgesteld aan de hand van dit bloedonderzoek dan wordt afvallen gemakkelijk en zullen eventuele gezondheidsklachten verminderen dan wel verdwijnen. Ook ervaar je vaak meer energie. Deze test doe je vaak maar 1 keer in je leven.

 • Vitamines
Standaard wordt vitamine B12 en vitamine D3 gemeten. Beiden vitamines zijn belangrijk voor het optimaal functioneren van je lichaam. De arts beoordeeld of het belangrijk is, aan de hand van deze waarden, om een supplement in te nemen. 

Met een meerprijs meer voedingsmiddelen testen
Wanneer blijkt uit jouw voedingstest dat er veel intoleranties zijn en je niet snel genoeg vooruit gaat omdat je nog veel dingen eet die niet getest zijn, dan kan het zinnig zijn om de voedingstest te upgraden naar 270 voedingsmiddelen. Dit gaat ook in overleg met de arts. Je betaald een meerwaarde van 300,00 euro. 

Tegen extra kosten meer vitamines, mineralen en/of hormonen meten
Mocht er tijdens de telefonische of beeldbel intake meer aan de hand zijn, kunnen we altijd meer meten in het bloed. Dit in overleg met de arts en tegen een meerwaarde. 


4. Wat testen we bij het darmonderzoek?
Bij het darmonderzoek stuur je zelf wat ontlasting op naar het laboratorium. Dit sample wordt vervolgens getest op:

 • De aan of afwezigheid van goede en slechte bacteriën. 
 • Of je last hebt van schimmels en gisten. 
 • Aanwezigheid van Parasieten
 • Weerstand van de darm wordt gemeten
 • Of er sprake is van een Lekkende darm (Leacky gut)
 • Hoe je Spijsvertering gaat? Verteer je alles netjes? Of breek je bepaalde stoffen niet goed af zodat je het dus ook niet opneemt?
 • Zijn er ontstekingen in de darm?
 • Ph (zuurgraad) 

Dit onderzoek is soms nodig wanneer er sprake is van bepaalde klachten. Je kunt samen met de arts bespreken tijdens het intakegesprek of dit nodig is. Deze test kan met meerwaarde van 350 euro gedaan worden.


5. Welke vragen kan je stellen aan de arts via whatsapp?
 • Kleine vragen over de inhoud van het programma en de lesstof kun je gratis via de whatsapp stellen. Je krijgt binnen 24 uur een reactie zodat je snel verder kan.
 • (Persoonlijke) Medisch inhoudelijke vragen zijn vaak uitgebreid en verdienen meer aandacht. Wil je persoonlijk overleg met de arts geef dit dan aan in de app. We kunnen een belconsult, of indien gewenst een beeldbel consult, inplannen tegen meerwaarde. (tarief 150 euro per uur naar rato afgerond)


6. Waarom is het programma 12 weken?
Het verbeteren van jouw gewoontes heeft tijd nodig. Met het 12 weken programma verbeter je je gezondheid iedere week stap voor stap. Zo ben je in staat om blijvend gezonder te zijn.


7. Kan ik langskomen bij de arts voor aanvullende vragen?
Uiteraard kan dat. Via Refleqtclinic.nl bieden wij op maat gemaakte consulten aan.
Gemaakt met